Edit Content

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born.

I will give you a completed accounts we must explain to you how all seds this mistakes idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts.

Hari Peneroka
FELDA 2024

Mengenai Hari Peneroka

Hari Peneroka 2024 akan menjadi acara yang bersejarah dalam kalendar komuniti Felda, melangkaui penceritaan sejarahnya untuk terus mengharungi masa depan yang merangkumi perpaduan, kemakmuran dan wawasan bersama.

Berlatarbelakangkan kemeriahan MAEPS Serdang, ekstravaganza tiga hari ini, bermula pada 12 Julai hingga 14 Julai 2024, dijangkakan akan menarik himpunan 500,000 Feldarian dan rakyat Malaysia di seluruh negara. Sesuatu yang belum pernah berlaku sebelum ini.

Sambutan tahun ini adalah bukti semangat Felda yang terus berevolusi – daripada acara sehari kepada tiga hari yang merangkumi pelbagai aspek kekayaan warisan Felda, sumbangan ekonomi dan kejayaan penerokanya. Dengan pelbagai aktiviti menarik seperti “Feel Da Star”, Masterclass, acara kerohanian, Job Fair, pertandingan sukan, festival makanan, Glamping, pameran dan banyak lagi.

Hari Peneroka 2024 bertujuan untuk bukan sahaja meraikan pencapaian komuniti Felda tetapi juga untuk menginspirasikan kerjasama dan inovasi di kalangan ahlinya.

Marilah bersama-sama menerokai kisah dan aspirasi Felda dan berkongsi kebanggaan kejayaannya. Mari bersama-sama meraikan semangat FELDA!

Jom terokai kisah dan aspirasi Felda dengan Segalanya Felda! Bukan sekadar Karnival, Segalanya Felda adalah sebuah perjalanan menelusuri sebuah pencapaian, keraian bersama komuniti dan penerokaan keunikan Felda. Mari bersama-sama meraikan semangat FELDA!