Edit Content

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born.

I will give you a completed accounts we must explain to you how all seds this mistakes idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts.

#Segalanya FELDA

Kluster
Hospitaliti

12-14

Julai, 2024

MAEPS Serdang

MAEPS Secretariat Building, Mardi, 43400 Serdang, Selangor.

#Segalanya FELDA

Kemudahan Bertaraf Dunia

Kluster Hospitaliti merangkumi 3 segmen aktiviti iaitu Pelancongan, Kesihatan dan Hartanah. 

Sebagai pengenalan awal, ‘Road to Hari Peneroka 2024’ ini, Kluster Hospitaliti akan menganjurkan aktiviti FELDA 5KM Fun Walk pada 7.7.2024 di Kuala Lumpur dan 11 Wilayah FELDA serta promosi berkala secara online, melalui platform media sosial sehingga tibanya Karnival Hari Peneroka 2024 yang sebenar.

#Program & Aktiviti

Program Kluster Hospitaliti

Pameran Pelancongan

Jual tapak untuk hotel dan homestay, pameran pelancongan untuk agensi pelancongan, pelancongan negeri, Felda Residence, Hotel Tenera. Juga diadakan pertandingan Bed Making.

Kesihatan

Program HPF 2024 – FELDA 5KM Fun Walk, Health Talk, Medical Test, Refleksologi, Blood Donation dan Mental Health.

Pameran Hartanah

Program 'Mini Property Fair' yang merangkumi pameran (PRIMA, Rumah Selangorku, RUMAWIP), pameran ( BSN, Agrobank, Bank Islam), pameran (Encorp Berhad, Sunway Property, Mahsing, Gamuda Land, SP Setia).

Acara Akan Datang

Acara Hari Peneroka

ACARA

#Tempah Sekarang

Promosi

Menjelang Hari Peneroka FELDA suatu penghormatan bagi FELDA Hotels & Resorts untuk meraikan dengan tawaran istimewa ini! Dengan harga eksklusif ini, semoga lebih ramai warga Felda dan Kumpulan FELDA dapat merasai pengalaman yang luar biasa di tempat penginapan kami. Bersama-sama, mari menyambut kejayaan dan menghargai pencapaian bersama. Healing bermula di sini!

12hb - 13hb Julai 2024

Jadual Acara

03:00 - 04:30 PM #Dewan D2

Agihan Zakat

Pengagihan zakat kepada 6,236 orang asnaf zakat peringkat kebangsaan yang disaksikan oleh YB Menteri Agama.

Pengagihan zakat kepada 6,236 orang asnaf zakat peringkat kebangsaan yang disaksikan oleh YB Menteri Agama.

04:30 - 05:00 PM #Dewan D2

Khatam 5 Minit

Majlis Khatam al-Quran yang melibatkan 6,236 orang pelajar untuk membaca al-Quran secara serentak selama 5 minit. Program ini

Majlis Khatam al-Quran yang melibatkan 6,236 orang pelajar untuk membaca al-Quran secara serentak selama 5 minit. Program ini julung kalinya diadakan di FELDA malah di seluruh Malaysia.

09:30 - 11:00 PM #Parking D2B

Hijrah Selawat

Siaran secara langsung majlis selawat dan tausiyah yang akan disempurnakan oleh YAB TPM. Tausiyah bakal disampaikan oleh Dato’

Siaran secara langsung majlis selawat dan tausiyah yang akan disempurnakan oleh YAB TPM. Tausiyah bakal disampaikan oleh Dato’ Hj Badli Shah Alauddin, serta qasidah dan selawat bakal disampaikan oleh Dato’ Jamal Abdillah, Dato’ Nash, dan Dato’ Awie, yang bakal menarik perhatian audien sehingga 50,000 orang.

06:00 - 07:00 AM #Dewan D2

Semarak Subuh

Program Subuh Berjemaah Mega dengan menyertakan peserta-peserta aktiviti Glamping dan Waqaf Run untuk menjemput keberkatan sepanjang hari dengan

Program Subuh Berjemaah Mega dengan menyertakan peserta-peserta aktiviti Glamping dan Waqaf Run untuk menjemput keberkatan sepanjang hari dengan harapan agar segala program dipermudahkan menerusi perantaraan amal ibadat berjemaah.

09:00 - 03:00 PM #Dewan A dan D2

Pertandingan Hijrah Kesenian Islam

Pertandingan Peringkat Kebangsaan yang julung kali diadakan oleh FELDA melibatkan dua fasa: (1) Peringkat Saringan di Wilayah-wilayah FELDA,

Pertandingan Peringkat Kebangsaan yang julung kali diadakan oleh FELDA melibatkan dua fasa: (1) Peringkat Saringan di Wilayah-wilayah FELDA, dan (2) Peringkat Akhir semasa Hari Peneroka FELDA 2024.

daftar

#Sertai Kami

Belum menempah tempat anda? Sertai sekarang!

Jom terokai kisah dan aspirasi Felda dengan Segalanya Felda! Bukan sekadar Karnival, Segalanya Felda adalah sebuah perjalanan menelusuri sebuah pencapaian, keraian bersama komuniti dan penerokaan keunikan Felda. Mari bersama-sama meraikan semangat FELDA!